Uhvaćena banda kradljivaca iz Gorskog kotara, na krađe tjerali i dijete

Foto: PU primorsko-goranska

Riječka policija je nakon višemjesečne akcije uhvatila skupinu od sedmero kradljivaca, od kojih je jedan maloljetnik, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela. Riječ je o skupini iz Gorskog kotara koja je od rujna prošle godine do veljače ove godine na širem riječkom području (Kukuljanovo, Krk, Opatija i Rijeka) počinila 17 kaznenih djela krađe te jednu razbojničku krađu. 

Većinom su krali parfeme u trgovinama, u dva navrata iz trgovina je ukradena i obuća te torbice, a krali su i prehrambene proizvode. Procjenjuje se da su ukupno načinili materijalnu štetu od 11.700 eura, a oštećene su tri trgovačke tvrtke sa sjedištem u Zagrebu te po jedna sa sjedištem u Krku, Rijeci i Splitu.

Na krađe tjerali i dijete

Policija je u sklopu svoje akcije pretresla domove i prostore kojima su se osumnjičenici koristili na području Gorskog kotara, između kojih je i osumnjičena 33-godišnjakinja, te je pronađen dio otuđenih predmeta i bit će vraćen vlasnicima, 

Spomenutu 33-godišnjakinju se, osim za krađe, sumnjiči i za počinjenje 10 kaznenih djela povrede djetetovih prava jer je, uz zanemarivanje djece, poticala maloljetnika i vodila ga u počinjenje spomenutih krađa.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i razbojničke krađe šestero osumnjičenika je prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, od kojih je četvero predano pritvorskom nadzorniku.

Za otuđene predmete ustupao drogu i novac

Uz ove osumnjičenike pritvorskom nadzorniku je predan i 58-godišnji hrvatski državljanin koji je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prikrivanje jer je sa spomenutima dogovarao suradnju tako da im je za otuđene predmete predavao novac, ali i drogu za konzumiranje.

U okviru kriminalističkog istraživanja je provedena pretraga doma i poslovnog prostora kojima se 58-godišnjak koristi u Rijeci, gdje je pronađeno oko 740 grama kokaina i oko 10 grama konoplje, zatim digitalna vaga, novac i dio otuđenih predmeta te ostali predmeti koje se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Završetkom istraživanja je 58-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za dva kaznena djela, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te navedeno prikrivanje, kazali su iz PU primorsko-goranske.

Pročitajte više