Ujutro se u Zadru lažno predstavljali kao policajci. Popodne završili iza rešetaka

Na fotografiji nisu lažni policajci iz teksta Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 54 i 46 godina te 25–godišnjom hrvatskom državljankom, koje se sumnjiči za prevaru na području Zadra, priopćila je policija.

Svo troje se sumnjiči da su po prethodnom zajednički smišljenom dogovoru dana 26. listopada u Zadru, nakon što su prethodno telefonom nazvali i predstavljali se kao službena osoba, došli kod 90-godišnjaka koji im je predao novac radi navodne provjere.

Htjeli izvući 40.000 kuna od starijeg muškarca

Naime, u jutarnjim satima osumnjičeni su nazvali na kućni telefon oštećenog te se predstavili kao policijski službenici, tražeći da im preda ušteđevinu radi daljih provjera novca. Potom su oko 13:30 osobnim vozilom osječkih registarskih oznaka došli na gradski predio Petrići, da bi osumnjičeni 54-godišnjak otišao u stan kod oštećenog te, predstavljajući se kao policajac, od njega preuzeo preko 40 tisuća kuna u domaćem i stranom novcu, objavila je policija.

Nakon preuzimanja novca udaljili su se s mjesta događaja autom, BMW-om čakovečkih registracijskih oznaka, međutim ubrzo su ih na predjelu Bokanjca sustigli policajci te svo troje priveli u prostorije policije.

Kod prevaranata pronađen novac

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je pronađen na prijevaran način otuđen novac, koji je vraćen oštećenom vlasniku, objavila je policija.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, stoji u policijskom priopćenju.

Pročitajte više