Ukinut Večernjakov tjedni prilog "Kulturni obzor"

VEČERNJI LIST ukinuo je prilog "Kulturni obzor", koji je nedjeljom neprekidno izlazio u hrvatskom dnevniku s najvećom nakladom punih devet godina.

Po riječima Milana Ivkošića, urednika ´Kulturog obzora´, taj je prilog u ´Večernjem listu´ ukinut o njegovoj devetoj obljetnici, zbog redizajna lista, koji kreće od sljedeće subote.

Prvi broj ´Kulturnoga obzora´ izišao je 23. siječnja 1994., a zadnji 26. siječnja 2003. Za to vrijeme u ´Večernjakovu´ tjednom kulturnom prilogu objavljeno je više stotina različitih tematskih priloga, mnoštvo prikaza knjiga i intervjua s uglednim književnicima, izdavačima i kulturnim djelatnicima, među kojima s Tadijanovićem, Mihalićem, Novakom i td.

Potpredsjednik Društva hrvatskih književnika Anđelko Novaković u povodu toga uputio je uredništvu ´Večernjeg lista´ priopćenje u kojem ističe kako ´u nevjerici da će vlasnik lista ukinuti ´Kulturni obzor´ DHK i na samu takvu pomisao iskazuje ogorčenje´.

´Kakva ludost: šireći se - ´Večernji list´ proždire i urušava vlastitu kulturu!?´, piše u pismu, u kojem se napominje kako je ´Večernji list´ upravo po ´Kulturnom obzoru´ bio prepoznatljiv i prihvatljiv.

Pročitajte više