Ukinuta oslobađajuća presuda "fatalnoj ujni"

Foto: Index

VRHOVNI SUD ukinuo je oslobađajuću presudu 33-godišnjoj Slađani Novoselnik. Kako je doznala Slobodna Dalmacija, Vrhovni sud naložio je novo suđenje "fatalnoj ujni" zbog optužbi da je maloljetnog nećaka poticala na ubojstvo supruga 2011. godine. Vrhovni sud ukinuo je i zatvor za nećaka koji je u vrijeme ubojstva bio maloljetan. Novo suđenje bit će treće po redu za isti slučaj.

Podsjetimo, na prvom suđenju nećak M.F. dobio je maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora, a tada je na čak 22 godine zatvora osuđena Slađana Novoselnik, supruga Domagoja Novoselnika. Njezin krimen bilo je poticanje na ubojstvo. Vrhovni sud slučaj je vratio na ponovno suđenje pa je Slađana Novoselnik u listopadu 2017. godine oslobođena, a M. F. koji  se na objavi presude nije ni pojavio, osuđen je na osam godina zatvora.

Ubojstvo se dogodilo u večernjim satima, 30. lipnja 2011. godine. M. F. je ujaku zabio nož u prsa. Policiji su oboje pokušali predstaviti smrt kao samoubojstvo, no iskusne istražitelje nisu prevarili. Ubrzo se otkrilo da su nećak i ujna bili vrlo bliski pa se nagađalo da ga je nagovorila na ubojstvo kako bi se riješila supruga.

Pročitajte više