Nazvao suca kriminalcem, Visoki prekršajni sud mu dopustio da dolazi na suđenje ocu

Screeshot: Google Street View

VISOKI prekršajni sud ukinuo je mjeru zabrane posjećivanja zgrade Županijskog suda u Splitu Bartulu Bunguru, sinu Emilija Bungura, optuženika za ratni zločin u slučajevima Lora 1 i Lora 2.

Mladi Bungur nedolično je reagirao prije mjesec dana kada je na suđenju svom ocu izvrijeđao predsjednika raspravnog vijeća suca Vladimira Živaljića. Kazao mu je: "Druže sudac, vi ste kriminalac."

Za Bungura juniora policija zatražila 30 dana zatvora

Policija je podigla optužni prijedlog te privela Bungura juniora na Prekršajni sud. Za prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zatražili su najstrožu kaznu od 30 dana zatvora. Postupak još nije okončan, a sudac je izrekao mjeru zabrane posjećivanja splitskog Županijskog suda u trajanju od dva mjeseca, no Visoki prekršajni sud uvažio je žalbu te ukinuo mjeru pod obrazloženjem da sud nije dao valjane razloge, već je pogrešno obrazložio da je došlo do remećenja suđenja zbog ponašanja okrivljenika.

Visoki prekršajni sud smatra da postupanje okrivljenika nije ispoljeno u tolikoj količini koja bi opravdala mjeru opreza.

Iz sudnice izbačena i Bungurova supruga

Emilio Bungur uhićen je lani nakon više od deset godina skrivanja. U Lori 1 u odsutnosti je osuđen na šest godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima, no sada mu sude ponovno. Bungur odgovara i za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u Lori 2.

Prije no što je iz sudnice udaljio Bartula Bungura, sudac Živaljić izbacio je i njegovu majku Jagodu koja se pobunila da se u zapisnik ne unose riječi koje je izgovorio njen suprug.

 

Pročitajte više