Ukrajina komentirala Johnsonovu ostavku

Foto: EPA

UKRAJINA je komentirala ostavku Borisa Johnsona. Britanski premijer Boris Johnson podnio je ostavku na mjesto predsjednika vladajuće Konzervativne stranke, ali je najavio da će nastaviti služiti kao predsjednik vlade dok mu stranka ne izabere nasljednika.

 

Mihajlo Podoljak, ključni savjetnik ukrajinskog predsjednika, zahvalio je Borisu Johnsonu na potpori Ukrajini suočenoj s ruskom invazijom.

Podoljak je odao priznanje Johnsonu jer je “shvatio prijetnju (ruskog) čudovišta i uvijek bio na mjestu”, na čelu potpore Ukrajini”, kazao je Podoljak.

Podoljak kaže da je Johnson vođa. Podsjetimo, Johnson je posjetio Kijev još u travnju. Bio je prvi strani lider neke sile koji je posjetio Ukrajinu nakon ruske invazije.

"Gospodin Johnson – čovjek koji je od početka stvari počeo nazivati pravim imenom, koji je odmah sugerirao svijetu da promijeni principe i postane odgovorniji – puno odgovorniji – a ne da se pretvara da je ovo neka mala konfliktna situacija", rekao je Podoljak.

"Danas imamo sve što nam je potrebno za učinkovitu obranu zemlje: oružje, partnerstvo i koaliciju", rekao je i dodao da to mogu uvelike zahvaliti Borisu Johnsonu.

"Ukrajinci su bili "iznimno zahvalni" Johnsonu", rekao je.

Pročitajte više