Ukrajina: Rusi su za vrijeme mirovnog summita pojačali napade

Foto: EPA

U vrijeme trajanja dvodnevne mirovne konferencije o Ukrajini u Švicarskoj, koja je danas završila, Rusija je pojačala vojne napade na Ukrajinu, prema riječima Kijeva. "Tijekom dana, neprijatelj pojačava svoju ofenzivu i napadačke operacije, tražeći načine da probije našu obranu i protjera Ukrajince s njihovih pozicija", objavio je večeras ukrajinski Glavni stožer u svome izvješću o situaciji na terenu.

Prema izvješću, broj bitaka narastao je na 88. Veći dio bitaka odvija se u regiji Donjeck na istoku Ukrajine - ukupno 36. Izvješće dodaje da je odbijeno 25 napada, no da 11 njih i dalje traje. Ruska vojska nastoji napraviti daljnji proboj, osobito blizu grada Pokrovska, rečeno je.

Nedavna dostava zaliha oružja ponovno stabilizirala stanje na bojišnici

Ruska vojska također je rekla da je deset puta pokušala napraviti juriš na ukrajinske pozicije na bojišnici u isto vrijeme i na sjeveru i na jugu - u području Limana i oko Kurahove. Ruske zračne snage ispustile su teške bombe na obrambene pozicije, navodi se. Te informacije nisu se mogle nezavisno potvrditi.

Od prošle jeseni, Ukrajina je u defenzivi zbog odgođenih pošiljki oružja i streljiva od Zapada. Međutim, nedavna dostava zaliha oružja ponovno je stabilizirala stanje na bojišnici, ograničavajući ruske teritorijalne dobitke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.