Ukrajina: Ruski zapovjednik se upucavao Ukrajinki. Ona ga odbila, on joj pucao u prsa

Foto: EPA

UKRAJINA je podigla optužnicu protiv ruskog zapovjednika kojeg tereti da je ustrijelio i ubio Ukrajinku tijekom okupacije istočnog grada Izjuma, javlja Sky News pozivajući se na ukrajinsku policiju. 

Policija je objavila da je 39-godišnji ruski bojnik, čime ime nije objavljeno, osobno pucao u prsa 36-godišnjoj Ukrajinki koja je ignorirala njegove "romantične" izjave. Incident se dogodio za vrijeme ruske okupacije Izjuma, kojeg su ukrajinske snage oslobodile prošlog rujna. Policija je otad pokušavala utvrditi identitet ruskog vojnika koji je pucao u ženu te ju ubio.

"Odlučio joj se osvetiti"

Ukrajinska policija navodi kako je žena u više navrata ignorirala njegove "komplimente". Kad je jednom prilikom došla do stožera ruskih snaga kako bi se spojila na bežični internet i nazvala svog brata, ruski bojnik joj je prišao i puca u prsa.

"Bojnik je iskoristio priliku i odlučio se osvetiti ženi koja ga je odbila. Pucao joj je izravno u prsa, a žrtva je preminula od posljedica ranjavanja", objavila je ukrajinska policija, dodavši kako je optužnica protiv ruskog bojnika poslana sudu.

Za djelo za koje ga se tereti predviđena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

Pročitajte više