Ukrajina: Zgrada u Odesi raketirana je iz ruskog aviona, poginulo i dvoje djece

Foto: DSNS.GOV.UA/Twitter

BROJ poginulih od ruskih projektila koji su rano jutros pogodili deveterokatnu stambenu zgradu i zgradu odmarališta u blizini ukrajinske crnomorske luke Odese porastao je na 18, dok su deseci građana ranjeni, priopćile su ukrajinske vlasti.

Jedan projektil pogodio je zgradu u gradu Bilhorod-Dnistrovskij, a izazvao je i požar u trgovini do zgrade, navedeno je priopćenju ukrajinskog ministarstva za hitne slučajeve.

Dvoje djece nalazi se među 18 osoba koje su poginule u raketnom napadu na Odesu, objavio je regionalni guverner Maksim Marčenko.

"Zgrada pogođena raketama iz zrakoplova"

"Kao rezultat noćnog raketnog napada strateškog zrakoplova Tu-22 iz Crnog mora u okrugu Belgorod-Dnjestar u regiji Odesa, tri projektila X-22 pogodila su stambenu zgradu i rekreacijski centar. Do 9 sati ujutro identificirano je 18 žrtava, među kojima dvoje djece, a hospitalizirana je 31 osoba, među kojima su četvero djece i jedna trudnica", objavio je Marčenko na Telegramu.

 

"Još 8 osoba je zatražilo liječničku pomoć. Iz ruševina je spašeno 8 osoba, među kojima i 3 djece. Radovi na spašavanju se nastavljaju", piše Marčenko.

Glasnogovornik regionalne administracije Sergej Bratčuk izjavio je za ukrajinsku državnu televiziju da je operacija spašavanja u tijeku jer su neki ljudi ostali zatrpani ispod ruševina zgrade. Još jedan projektil pogodio je odmaralište, rekao je Bratčuk, ubivši najmanje tri osobe, uključujući i dijete, te ranivši još jednu osobu.

 

 

 

Pročitajte više