Ukrajinci napali ruski vojni čamac. Zatim pobili sve vojnike koji su preživjeli

Na društvenim mrežama se pojavila snimka ukrajinskog napada na ruski vojni čamac u delti Dnjepra. Na snimci koju nećemo objaviti jer se radi o jako uznemirujućem sadržaju, vidi se kako ukrajinske snage gađaju brod i kako eksplozija baca sedam ruskih vojnika visoko u zrak. 

Vojnici su pali u vodu te se pokušali sakriti među šipražjem u rijeci. Neki su plivali prema otoku Nestriha u regiji Herson, koji Rusija pokušava osvojiti od prošle godine. Ukrajinska vojska je one ruske borce koji su preživjeli eksploziju pobila granatama iz dronova.

Prijetnja Rusije 

Do napada je došlo nakon što je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova jučer rekla da će Moskva uzvratiti napadima na britanske mete ako ukrajinske trupe budu koristile britansko oružje pri napadima na Putinov teritorij.  

Rekla je novinarima da bi u takvome scenariju mogli biti pogođeni i britanski ciljevi na teritoriju Ukrajine i izvan njezinih granica. Prije toga je britanski ministar vanjskih poslova David Cameron rekao da Ukrajina ima pravo koristiti oružje koje je poslala Britanija za gađanje ciljeva unutar Rusije. 

Pročitajte više