Ukrajinci: Ubili smo pet visokih ruskih dužnosnika dok su bili na sastanku

Foto: Telegram

U napadu na ruske dužnosnike u okupiranoj regiji Herson u utorak je ubijeno pet visokih časnika koje podržava Moskva, navodi Nacionalni centar otpora Ukrajine.

Napad je navodno izveden uz pomoć ukrajinskih partizana koji žive u Yuvileyneu, selu na jugoistoku Ukrajine koje je pod kontrolom Rusije. Nacionalni centar otpora objavio je na svom Telegram kanalu da je napad izveden na zgradu u kojoj je rusko osoblje držalo sastanak.

"Izvršen je napad na zgradu u kojoj je održan sastanak okupatora u privremeno okupiranom selu Yuvileyne u regiji Herson", stoji u objavi centra, koji su uspostavile ukrajinske snage za specijalne operacije u ožujku 2022. kako bi ujedinile Ukrajince koji žive u okupiranoj Rusiji. "Kao rezultat uspješnih akcija, poznato je da je umrlo pet visokih dužnosnika."

Telegram kanal Astra na ruskom jeziku, koji koriste ruski novinari koje je Kremlj cenzurirao, također je izvijestio o napadu na dvokatnicu u Yuvileyneu u utorak, dodavši da su četiri ruska policajca ubijena. Izvori koji su razgovarali s kanalom rekli su da se u zgradi nalazi Odjel unutarnjih poslova Ruske Federacije u Novoj Kahovki te da je zgrada "uništena" granatiranjem.

Kako javlja Astra, u napadu je ozlijeđeno i 17 zaposlenika koji su radili u zgradi, a oštećeno je najmanje pet službenih vozila. Među ubijenima je bojnik ruske policije Arthur Dzhunusov, kojeg je Astra identificirala kao zamjenika načelnika policijske uprave područja.

Policijski bojnik Vladimir Novikov, identificiran kao šef logistike odjela, također je ubijen u napadu, kao i viši policijski poručnik Mergen Nimgirov i policijski kapetan Sergej Novikov, izvijestila je Astra. Identitet pete žrtve nije poznat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.