Ukrajinci uhitili bračni par, tvrde da su ruski špijuni. Objavljena fotka uhićenja

Foto: SBU

UKRAJINSKA sigurnosna služba (SBU) uhitila je bračni par koji sumnjiči da je špijunirao za Rusiju u crnomorskoj luci Odesi. SBU nije objavio imena uhićenih. U priopćenju navode kako par sumnjiče da je izviđao lokacije za moguće ruske vojne operacije, baš kao i manevre ukrajinskih snaga protuzračne obrane.

SBU navodi kako vjeruje da se radi o ruskim obavještajcima koji su planirali stvoriti mrežu agenata na jugu Ukrajine. Djelatnici SBU-a pronašli su mobitele i računalnu opremu na kojoj su dokazi o "tajnoj korespondenciji s agresorom", stoji u priopćenju.

 

"SBU je uhitio oboje špijuna dok su pokušavali dostaviti povjerljive informacije Rusima", objavio je SBU, dodavši kako je par u Ukrajinu stigao 2018. godine te je dobio dozvole za boravak. Muškarac je prije toga služio u ruskoj vojsci, objavio je SBU.

Ukrajinska služba navodi da su uhićenici slali informacije bivšem časniku ruskih specijalnih postrojbi na Krimu koji je surađivao s vojnim obavještajcima. SBU je objavio i seriju fotografija na kojima se vidi uhićenje para, vojni dokumenti uhićenog muškarca po kojima ima čin pukovnika te njihove ruske putovnice.

Pročitajte više