Ukrajinka: Ovo je Jelisej (13). Rusi su mu mahnuli pa ga strijeljali

Foto: Facebook

UKRAJINSKA Tetiana Nakonečna na Facebooku je opisala ubojstvo ukrajinskog dječaka. Tvrdi da su ga ubile ruske snage dok je od rata bježao sa svojom obitelji.

"Ovo je kapa 13-godišnjeg Jeliseja iz grada Brovari, a ovo je bijela majica koju je obukao preko jakne da Rusi vide da su to miroljubivi ljudi. A oni su ubili Jeliseja dok su on, njegova majka i trogodišnji brat pokušavali pobjeći iz tada okupiranog sela Peremoha", napisala je Tetiana.

"Rusi su im mahnuli, a onda ih strijeljali"

Žena je napisala da su dječak Jelisej i njegova obitelj prvo išli pješke te da su se onda vozili u koloni od pet automobila. Tetiana ističe da su Rusi sigurno zamijetili da je riječ o mirnim ljudima, ženi i djeci. Rekla je da su ih pustili. "Čak su im mahnuli, a onda su strijeljali kolonu", naglasila je u objavi.

Sedam osoba je poginulo tijekom tog napada, a među njima i 13-godišnji Jelisej. Majka je Jeliseja, opisala je Tetiana, sahranjivala dva puta. Prvi put ga je pokopala u vrtu, blizu kuće u selu Peremoha. Ondje su se skrivali od granata. Poslije je sahranjen u gradu Brovari, na novom groblju. 

Jelisej je jedno od 205 djece ubijenih tijekom rata u Ukrajini

Tetiana je napisala da majka ubijenog dječaka kaže da je mlađi sin jako podržava i da joj briše suze. Majka je mlađem sinu rekla da mu je brat na nebu, rekla je Ukrajinka Tetiana u Facebook objavi.

Jelisej je jedno od 205 poginule djece tijekom rata u Ukrajini. Ured glavnog tužitelja Ukrajine izvijestio je da je preko 578 djece ozlijeđeno za vrijeme ruske invazije.

"Budite prokleti do sedmog koljena, gorite u paklu! Neće vam biti oprošteno ni na ovom ni na onom svijetu. Vi ste odgovorni za sve. I Mordor će biti uništen", napisala je Tetiana Nakonečna.

Pročitajte više