Ukrajinka: Suprug mi je u Azovstalu. On ide iz jednog pakla u drugi

Ilustracija: Profimedia

TJEDNIMA su se ukrajinski borci unutar čeličane Azovstal u Mariupolju borili protiv Rusa.

Rusi: Mariupolj je pod našom kontrolom

Rusija tvrdi da su se posljednji ukrajinski branitelji predali te da su čeličana i grad stavljeni pod rusku kontrolu. Ukrajina nije potvrdila ovu tvrdnju, a CNN ne može neovisno provjeriti broj ukrajinskih vojnika koji su ostali unutar tvornice.

No čini se da snimka objavljena na internetu prikazuje preostale borce kako izlaze iz čeličane, dan nakon što je ukrajinski zapovjednik izdao naredbu vojnicima da sačuvaju svoje živote i prekinu obranu Mariupolja.

Ukrajinka: Situacija je zaista teška i užasna

Ti evakuirani ratni zarobljenici sada se nalaze u samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck, a neke od njihovih obitelji konačno počinju dobivati vijesti o svojim najmilijima.

"Muž mi je pisao prije dva dana. Situacija je zaista teška i užasna. On je na putu iz jednog pakla u drugi", rekla je Natalija Zaricka, čiji je suprug bio među borcima u Azovstalu.

Podsjetimo, Mariupolj je pod opsadom gotovo tri mjeseca, a veći dio južnog lučkog grada pod ruskom je okupacijom od sredine travnja. Posljednji ukrajinski borci od tada su se skrivali unutar čeličane, zajedno s civilima koji su bježali od borbi. Evakuacije civila započele su 1. svibnja.

Pročitajte više