Ukrajinska zastupnica: Život u Donbasu je živi pakao

Foto: EPA

UKRAJINSKA zastupnica opisala je život u istočnoj regiji Donbasa kao "živi pakao" i tvrdi da Rusija sprječava ljude da napuste grad. Govoreći za Sky News, Lesia Vasilenko objasnila je da su ruske snage izazvale prometnu gužvu kako bi spriječile civile da pobjegnu iz Zaporižje, grada na jugoistoku Ukrajine. Rekla je da Rusija to čini kako bi nanijela što više patnje stanovništvu.

"Granatiraju samo da bi granatirali"

"Došlo je do ozbiljnog granatiranja. Istok Ukrajine postao je živi pakao za mnoge ljude. Oni granatiraju gradove u Luhansku samo da bi granatirali i donijeli više straha, više boli i tragedije među stanovništvo u nastojanju da se narod preda", rekla je.

Vasilenko kaže da postoje na tisuće ukrajinskih žrtava, ali zasad nema potvrđene službene brojke. "Svakim danom sve više tijela nalazi se u ruševinama uništenih zgrada, sve više tijela otkriva se u masovnim grobnicama koje se nalaze na istoku Ukrajine u blizini Mariupolja", dodala je.

Rekla je da "čak i nakon pobjede Ukrajine, na kraju rata očekuje mnogo više žrtava". Nastavila je govoriti da miran završetak sukoba ovisi o Rusiji jer je Putin taj koji je započeo ovaj rat. Međutim, Vasilenko kaže da ne vjeruje u mirno rješenje i ne vidi kako bi to bilo moguće u ovom trenutku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više