Ukrajinski ministar obrane: Zelenski me zamolio da ostanem na funkciji

Foto: EPA

UKRAJINSKI ministar obrane Oleksij Reznikov, čiju smjenu je nedavno najavila vladajuća stranka u Ukrajini, rekao je kako ga je predsjednik Volodimir Zelenski zamolio da ostane na funkciji nakon korupcijskog skandala koji je izbio u njegovom ministarstvu.

Na pitanje očekuje li da će služiti kao ministar obrane u narednim mjesecima, Reznikov je odgovorio: "Da, to je odluka predsjednika." Pozicija Reznikova, jednog od međunarodno najpoznatijih ukrajinskih dužnosnika, došla je pod znak pitanja zbog intenzivnih špekulacija nakon što se ispostavilo da je ministarstvo obrane za hranu koja je poslana ukrajinskim vojnicima na bojišnici platilo dva do tri puta veću cijenu od tržišne.

Otišla tri zamjenika

Jedan od zamjenika Reznikova dao je ostavku prošlog mjeseca nakon optužbi koje je ministarstvo zanijekalo. Još dva zamjenika smijenjena su jučer, a Reznikov je istog dana imenovao tri nova zamjenika, među kojima je i general Oleksandr Pavliuk, koji je kratko bio guverner Kijevske oblasti tijekom prvih dana ruske invazije

Pročitajte više