Ukrajinski premijer zahvalio kralju Charlesu III. na snažnoj podršci

Foto: EPA

Ukrajinski premijer zahvalio je britanskom kralju Charlesu za njegovu solidarnost nakon što su se sastali jučer na prijemu, večer uoči krunidbe.

Charles je ponudio Ukrajini ''nepokolebljivu podršku'' kada se sastao s prvom damom Ukrajine Olenom Zelenskom i premijerom Denisom Šmihalom.

Šmihal je na Twitteru napisao: ''Posebna je čast prisustvovati prijemu Njegovog Veličanstva kralja Charlesa III. uoči krunidbe. Njegovo Veličanstvo nas je uvjerilo da će ukrajinski narod imati nepokolebljivu podršku do konačne pobjede. Zahvalan sam za solidarnost.'' 

Charles se u ožujku u Berlinu sastao s ukrajinskim izbjeglicama

Charles je ugostio čelnike država iz cijelog svijeta na prijemu u Buckinghamskoj palači večer uoči krunidbe. Na događaju je bilo 42 ljudi, uključujući britanskog premijera Rishija Sunaka, australskog premijera Anthonyja Albanesea i novozelandskog premijera Chrisa Hipkinsa.

Charles je još u ožujku posjetio Berlin, gdje se sastao s Ukrajincima koji su bili prisiljeni napustiti svoju zemlju. Rekao im je ''molim se za vas'' nakon što je osudio ''nezamislivu patnju'' koju je prouzročila invazija ruskog predsjednika Vladimira Putina na njihovu domovinu.

Pročitajte više