Ukrajinski specijalci pokušali se iskrcati na pješčani sprud pa teško stradali

Foto: X

Snage za specijalne operacije ukrajinske vojske izvijestile su o pogibiji vojnika 73. marinskog središta za specijalne operacije.

"Osiguravajući odlazak glavnine snaga skupine nakon izvršene posebne zadaće, vojnici su krenuli u svoju posljednju bitku, neka počivaju u miru. Herojski i iznimno težak borbeni rad specijalnih snaga na kopnu, moru i u dubokoj pozadini neprijatelja predstavlja svakodnevni doprinos pobjedi nad neprijateljima", stoji u priopćenju. 

U poruci nije preciziran broj poginulih vojnika, kao ni mjesto njihove pogibije. Ukrajinska televizija Suspilne objavila je da je grupa boraca poginula tijekom operacije na Tendrivskoj prevlaci, pješčanom sprudu u Crnom moru, nedaleko od obale Hersonske oblasti. 

Rusi: Ukrajinski komandosi došli su gliserima

Ukrajinski novinar i ratni izvjestitelj Ilija Ponomarenko također je na X-u napisao kako je jučer bio "tragičan dan". "Četvorica su navodno ubijena, jedan je zarobljen kao rezultat neuspjele misije. Nikada ovo ne smijemo zaboraviti", poručio je. 

Rusija je priopćila kako je doista spriječila pokušaj iskrcavanja ukrajinskih specijalnih snaga na pješčani sprud. Tvrde da je pritom poginulo "do 25 Ukrajinaca", dok je jedan vojnik zarobljen. "Ruske snage uništile su ukrajinsku skupinu komandosa koji su stigli gliserima", priopćilo je rusko Ministarstvo obrane u svom dnevnom ažuriranju.

Pripadnici 73. marinskog središta na početku sveobuhvatne invazije spriječili su desant ruske vojske na aerodrom Kulbakine u Mikolajivu. Sudjelovali su i u operaciji oslobođenja Zmijskog otoka u srpnju 2022. godine. Njihovi borci izviđali su obalno područje kako bi pronašli mine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.