Uložio 500.000 eura u zgradu u Pakoštanima, na kraju mu partneri zabranili prilaz

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

Muškarac (78) i žena (67) osumnjičeni su da su prevarili 45-godišnjeg Karlovčanina i oštetili ga za 500.000 eura. Policija je utvrdila da je 78-godišnjak u siječnju 2018. godine u Biogradu oštećenog 45-godišnjaka doveo u zabludu te s njim dogovorio i potpisao sporazum vezan za reguliranje međusobnih prava i obveza te sređivanja imovinsko-pravnog stanja u zemljišnim knjigama za zemljišnu česticu na području Općine Pakoštane kao i izgradnje objekta na navedenoj čestici. 

Sumnja se da je potom u zajedničkom dogovoru sa 67-godišnjakinjom oštećenom lažno predočio da će po završetku građevinskih radova te dovršene izgradnje objekta s više stambenih jedinica, na oštećenog prenijeti vlasništvo izgrađenog objekta, izuzev jedne stambene jedinice i dva pripadajuća parkirna mjesta.

Nakon dovršenih radova na objektu, u travnju ove godine, osumnjičeni su oštećenom zabranili daljnji pristup gradilištu i novoizgrađenom objektu te ga na taj način oštetili za iznos veći od 500 tisuća eura koje je oštećeni uložio za izgradnju navedenog objekta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Prevara, protiv 78-godišnjaka i 67-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.

Pročitajte više