Umjesto da traži Madeleine McCann, detektiv šest mjeseci stanovao u luksuznom hotelu

ČAK ŠEST mjeseci je u luksuznom hotelu Old Bank u Oxfordu uživao prevarant Kevin Halligen, angažiran za pronalazak nestale Madeleine McCann, prenose britanski mediji. Život na visokoj nozi su mu omogućila sredstva isplaćena iz Madeleineine zaklade, namijenjena za potragu za djevojčicom, kao i 1,3 milijuna funti za koliko je prevario londonsku pravnu tvrtku, a zbog čega ga je tražio i FBI.

Halligen se u detektivskim krugovima predstavljao kao bivši obavještajac. Varalica je obitelji malene Maddie tvrdio kako može nabaviti satelitske snimke nastale u noći Madeleineinog nestanka, dok im je zapravo predočio sliku sa Google Eartha. U bijegu se nalazio više od godinu dana, a posljednji put prije uhićenja je viđen Washingtonu, netom prije raspisivanja međunarodne tjeralice za njim jer je pronevjerio novac namijenjen za jamčevinu za dvojicu direktora nizozemske kompanije Trafigura, uhićenih u Obali bjelokosti. Tim novcem je kupio vilu u Virginiji.

Podsjetimo, početkom studenog su britanske vlasti objavile novu kompjuterski izrađenu fotografiju mogućeg sadašnjeg izgleda nestale djevojčice Madeleine McCann. Uz prilično realnu "svijetlu" verziju fotografije šestogodišnje Maddie, objavljena je i potamnjena fotografija, jer istražitelji vjeruju kako bi upravo takva tamnoputa Maddie bila da živi na sjeveru Afrike, primjerice u Tunisu. Osim novih fotografija, vlasti su objavile i jednominutni video namijenjen osobama koje možda znaju tko je Madeleinein otmičar.

Madeleine McCann je 3. svibnja 2007. godine, oko 22 sata, nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, međutim, svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddie.

Pročitajte više