Umjesto Jokića doveo ovo: Htjela uvesti nedrkov program u škole

Foto: YouTube, FaH, GROZD

DIJANA VICAN, navodno nova voditeljica kurikularne reforme, recenzentica je programa zdravstvenog odgoja udruge GROZD čiji je predsjednik svojedobno bio čelnik HRAST-a Ladislav Ilčić.

Od 2013. predsjednica udruge je Kristina Pavlović, Ilčićeva sestra.

Vican je bila državna tajnica u MZOŠ-u te je u nekoliko je navrata “izrazila svijest Ministarstva o kvaliteti i potrebi programa zdravstvenog odgoja udruge GROZD te želju da se taj program uvede u škole”.

Vican je rođena 1959. godine u Imotskom, a prva je rektorica zadarskog sveučilišta. Na zagrebačkom FF-u diplomirala je pedagogiju i završila poslijediplomski studij iz andragogije, a 2000. doktorirala iz odgojnih znanosti. Glunčić je profesor s Odsjeka fizike i bio je član Stručne radne skupine za gimnazijski kurikulum i član Stručne radne skupine za predmetni kurikulum iz fizike.

Uz Vican, kako neslužbeno doznaje HRT, za voditelja reforme imenovan je i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a.

Podsjetimo, Glas roditelja za djecu (GROZD) konzervativna je udruga koja se prije četiri godine žestoko protivila uvođenju zdravstvenog odgoja u škole pa su zato osmislili vlastiti program kojeg možete pročitati u nastavku. Sporan im je bio četvrti modul o spolnoj i rodnoj ravnopravnosti te odgovornom spolnom ponašanju.

 

 

 

Pročitajte više