Umro 81-godišnjak na kojeg je u Labinu naletio 98-godišnji vozač

UMRO je 81-godišnjak koji je stradao u prometnoj nesreći u petak u Labinu, kada je na njega na pješačkom prijelazu naletio osobni automobil kojim je upravljao 98-godišnjak s područja Labina, izvijestila je u utorak istarska policija.  

Nesreća se dogodila kada se 98-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom Hyundaijem pulskih oznaka Ulicom Zelenice, ispred stadiona NK Rudar, nije zaustavio na pješačkom prijelazu te je udario 81-godišnjaka koji je prelazio kolnik. Ozlijeđeni pješak prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju i gdje je jutros preminuo.

Protiv vozača mjerodavnome državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Prema informaciji istarske policije, 98-godišnji vozač ima valjanu vozačku dozvolu.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu, istarska policija apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i sigurnosna pravila.

Ove je godine tijekom siječnja na istarskim prometnicama stradalo ukupno devet pješaka. Dva pješaka su poginula, jedan je teže ozlijeđen, a šest pješaka je zadobilo lakše ozljede.

Budući da je prošle godine tijekom siječnja u prometnim nesrećama samo jedan pješak lakše ozlijeđen, policijski službenici će u narednom razdoblju provoditi pojačane aktivnosti kako bi se smanjilo stradavanje pješaka u prometu.

Pročitajte više