Umro mlađi muškarac kojem je pozlilo tijekom velikog uhićenja dilera u Zaprešiću

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PREMINUO je 36-godišnji M.Š.R. iz Zaprešića kojem je prošle srijede tijekom policijske intervencije, uhićenja te pretresa u obiteljskoj kući naglo pozlilo.

Za život se borio u KB-u Sveti Duh, no tu je bitku izgubio.

Njegova je majka odlučila donirati sinovljeve organe.

"Jučer su mog sina skinuli u bolnici s aparata čim sam potpisala za donaciju njegovih organa. Mislim da ih je ukupno osam donirano. Kako proživljavam sve ovo? Mirim se s činjenicom da je moj sin morao umrijeti da se spase drugi ljudski životi. Idući tjedan u utorak u 14 sati ispratit ću ga na posljednje počivalište na zaprešićkom groblju, a sada sam u fazi traženja njegove fotografije za osmrtnicu, organizacije sprovoda, pronalaska duševnog mira. Njegovi dokumenti su na policiji, nemam ništa i izvan sebe sam", rekla je za Jutarnji list majka preminulog 36-godišnjaka.

Podsjećamo, riječ je o mladiću koji je s još devetoricom, među kojima je bivši ravnatelj zaprešićkog vrtića, osumnjičen za preprodaju šarolikog spektra droge. Kod 36-godišnjaka su u pretresu pronašli 32 grama marihuane, 0.2 grama kokaina te uređaj za vakuumiranje, a njegova majka se nakon svega obrušila na policiju da su neprimjereno postupali i da je zato u bolnici završio u teškom stanju. Međutim, interna istraga MUP-a provedena odmah nakon događaja, prema propisanoj proceduri, zaključila je da je postupanje policajaca bilo zakonito i opravdano.

M.Š.R.-u je pozlilo desetak minuta nakon što su ga policajci uhitili. Uslijedilo je to nakon što je, prema tvrdnjama policije, čim ih je vidio pod prozorom, bacio drogu u toalet i zatim pokušao pobjeći pružajući aktivni otpor. Ali nakon što su ga svladali, mladić se primirio te sjeo na kauč, a njegova mu je majka skuhala čaj. U jednom se trenutku počeo gušiti pa je policajac odmah počeo s reanimacijom sve do dolaska hitne.

 

Pročitajte više