Umro najsmrtonosniji krvnik u Bangladešu. Objesio je 60 ljudi

Foto: EPA

Umro je najsmrtonosniji krvnik u Bangladešu, koji je objesio desetke serijskih ubojica i političara, o čemu je čak napisao i knjigu.

Objesio 60 ljudi

Kako javlja BBC, Shahjahan Bhuiyan (74) primljen je u bolnicu u glavnom gradu zemlje Dhaki nakon što se žalio na bolove u prsima, da bi nekoliko sati kasnije preminuo.

Smatra se da je Bhuiyan izvršio najmanje 26 pogubljenja, ali brojka se u nekim izvještajima penje i do 60.

Bivši revolucionar postao je egzekutor dok je služio 42-godišnju kaznu zatvora zbog pljačke i ubojstva.

Bhuiyanova želja da mu se smanji zatvorska kazna tako da volontira kao krvnik nagrađena je prošle godine te je pušten 10 godina ranije od predviđenog završetka kazne.

"Da ih ja nisam objesio, netko drugi bi"

Među onima koji su poginuli od njegove ruke bili su vojni časnici proglašeni krivima za ubojstvo vođe utemeljitelja zemlje, šeika Mujibura Rahmana, oca sadašnjeg premijera Bangladeša.

Također je pogubio političare Ali Ahsana Mujahida i Salahuddina Quadera Chowdhuryja, koji su bili optuženi za ratne zločine, kao i serijskog ubojicu Ershada Shikdera.

Bhuiyan je uvijek branio svoju ulogu, navodno govoreći: "Da ih ja nisam objesio, netko drugi bi." Knjiga o njegovim iskustvima, uključujući objašnjenje postupka vješanja, objavljena je ranije ove godine i privukla je značajnu pozornost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.