Umro radnik koji je teško opečen u strašnom požaru tvornice kod Velike Gorice

Foto: JVP Velika Gorica

UNATOČ velikim naporima liječnika, umro je radnik koji je u noći na 1. travnja teško opečen u strašnom požaru u tvornici kod Velike Gorice.

Teško ozlijeđeni 51-godišnji zaposlenik koji je stradao u požaru 1. travnja u proizvodnom pogonu drvene industrije na području Mraclina preminuo je jutros zbog komplikacija nastalih zbog teških opeklina koje je zadobio, u Klinici za traumatologiju KBC. 

Zaposlenik je primljen u kliniku s teškim opeklinama, a u požaru mu je opečeno oko 40 posto tijela. 

Unatoč poduzetim mjerama intenzivnog i kirurškog liječenja pacijent je preminuo oko 7 30 sati zbog komplikacija, potvrdila je kirurginja Odjela za opekline u Klinici za traumatologiju Željka Godeč.

U požaru koji je u noći 1. travnja izbio u proizvodnom pogonu drvene industrije na području Mraclina nitko drugi nije stradao, a požar se bio proširio i na susjedni objekt drugog trgovačkog društva.

Policija je utvrdila da je požar izbio uslijed stvaranja eksplozivne smjese drvene prašine i zraka u prostoru oko radnog stroja.

Kako je došlo do požara

Kako je javila zagrebačka policija, obavljenim očevidom utvrđeno je kako je požar unutar proizvodnog pogona drvne industrije trgovačkog društva, koji se proširio na susjedni objekt drugog trgovačkog društva, izbio uslijed stvaranja eksplozivne smjese drvene prašine i zraka u prostoru oko radnog stroja.

Ta se smjesa zapalila uslijed mehaničke iskre, nakon čega je došlo do eksplozije i plamene stihije koja je progutala radne strojeve, drvnu masu, inventar kao i većinu hale. Požar se proširio na dio krovišta i skladišnog prostora susjednog objekta. Materijalna šteta je zasad neutvrđena, cijeni se većom, izvijestila je policija. 

Pročitajte više