UN-ova agencija za Gazu optužila Izraelce. Oni odmah uzvratili

Foto: EPA

UN-ova agencija za palestinske izbjeglice (UNRWA) optužila je izraelske vlasti da su mučile neke zaposlenike agencije u Pojasu Gaze, navodi se u priopćenju koje navodi agencija France presse, dok Izrael optužuje agenciju da ima više od 450 terorista.

“Neki od naših zaposlenika izvijestili su timove UNRWA-e da su bili prisiljeni na priznanje pod mučenjem i zlostavljanjem” dok su ih “ispitivali o odnosima između UNRWA-e i Hamasa te o umiješanosti u napad na Izrael 7. listopada”, rekla je ta agencija UN-a, koju Izrael optužuje da ima "više od 450 terorista" u Gazi.

Izrael je ranije optužio UNRWA-u da je zaposlila djelatnike koji su sudjelovali u napadu Hamasa 7. listopada. 

Izraelski vojni glasnogovornik rekao je u ponedjeljak da UNRWA u Gazi zapošljava više od 450 "vojnih operativaca" iz Hamasa i drugih naoružanih skupina te da je Izrael podijelio te obavještajne podatke s Ujedinjenim narodima.

"Preko 450 zaposlenika UNRWA-e vojni su operativci u terorističkim skupinama u Gazi. Preko 450. Ovo nije puka slučajnost. Ovo je sustavno", rekao je vojni glasnogovornik kontraadmiral Daniel Hagari na brifingu za novinare.

"Poslali smo informacije koje sada dijelim, kao i daljnje obavještajne podatke, našim međunarodnim partnerima, uključujući UN", rekao je. 

Pročitajte više