Unuk Slobodana Miloševića će se natjecati na izborima u Srbiji

Screenshot: Youtube

NA IZVANREDNIM parlamentarnim izborima u Srbiji će koalicija Socijalističke partije Srbije (SPS), Jedinstvene Srbije (JS) i Zelenih Srbije (ZS) nastupiti s izbornom listom koja nosi naziv "Ivica Dačić - premijer Srbije". Aktualni srpski ministar vanjskih poslova i predsjednik SPS-a Dačić se nalazi na prvom mjestu kao nositelj liste.

Drugu poziciju na listi zauzima Dragan Marković Palma, šef JS-a i bivši gradonačelnik Jagodine. Treći je na listi Marko Milošević, unuk ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Dačić je još u srpnju na svečanoj sjednici Glavnog odbora SPS-a priopćio kako će predložiti da u taj odbor bude uključen Miloševićev unuk.

"Drago mi je što sam u prisutnosti dragih prijatelja, partijskih drugova. Za mene je ova ideja vječna i drago mi je što to postoji u ovakvom kontinuitetu, i još će postojati, tek će postojati", kazao je tom prilikom Marko Milošević. Dodao je kako bi volio pridonijeti državi pravnim naukom jer je pravo njegova "velika ljubav".

Izbori će se održati 17. prosinca

"Ja sam također jako zainteresiran da se bavim pravom. Eto volio bih da iskoristim priliku da podijelim nešto. Pravo je moja velika ljubav, konkretno međunarodno javno pravo. Imajući to u vidu, postoje problemi s kojima se suočavamo i kao društvo i kao zemlja i ja se nadam da će biti prilike da donesemo što je moguće bolje rješenje", istaknuo je. 

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić raspustio je 1. studenog skupštinu Srbije i raspisao prijevremene parlamentarne izbore za 17. prosinca. Izbori će biti održani i u Beogradu te u još 64 grada i općine.

Ranije ove godine, dio oporbe je pismeno od šefa države zatražio raspisivanje izvanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine, a Vučić im je tada uzvratio da izbori "nisu fontana želja".

Pročitajte više