UPALJEN ALARM Očekuje se grmljavinsko nevrijeme širom zemlje

Ilustracija: Nel Pavletic/PIXSELL/Meteoalarm

NEVRIJEME je jučer pogodilo dijelove zemlje, a meteorološke službe i za danas najavljuju isto uz niz upozorenja.

>>Fotografije i snimke nevremena možete nam slati na desk@index.hr ili putem Inboxa naše Facebook stranice.


Kako javlja DHMZ, danas će biti promjenljivo oblačno uz povremenu kišu, mjestimice i pljuskove s grmljavinom. Najavljuju oborine koje će mjestimice biti obilnije, posebno u zapadnim područjima.

Na kopnu se uglavnom očekuje slab vjetar, dok će na Jadranu puhati većinom umjereno jugo te jugozapadnjak, koje e poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 17 i 22°C, dok je na jugu lokalno moguća viša temperatura.



Za cijelu zemlju na snazi žuti i narančasti Meteoalarm

Na nevrijeme koje bi danas moglo zahvatiti cijelu zemlju upozorava i Meteoalarm. Žuti Meteoalarm upaljen je za cijelu zemlju, dok je za područje Istre upaljen narančasti Meteoalarm.

Za područje Slavonien i Baranje, središnje te sjeverne Hrvatske na snazi je žuti Meteoalarm zbog izraženih grmljavinskih pljuskova. Za Dalmaciju i sam jug Hrvatske je također na snazi žuti Meteoalarm, zbog izraženijih grmljavinskih pljuskova praćenih jakim i olujnim udarima vjetra.

Na području Istre očekuje se najviše oborina koje će biti praćene jakim i olujnim udarima vjetra, zbog čega je upaljen narančasti Meteoalarm. Osim toga za isto područje je na snazi i žuti Meteoalarm, zbog grmljavinskog nevremena.

Pročitajte više