Upisi prvašića u zagrebačke osnovne škole 2., 3. i 4. lipnja

Upisi djece u prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2005./2006. obavljat će se u svim osnovnim školama na području grada Zagreba 2., 3. i 4. lipnja. L

Na zahtjev roditelja ili skrbnika u prvi razred osnovne škole upisivat će se djeca koja su do 1. travnja 2005. navršila šest godina, priopćeno je danas iz Gradskog ureda za obrazovanje i šport.

Upis će se obavljati u osnovnoj školi, najbližoj mjestu stanovanja djeteta u skladu s Odlukom o mreži osnovnih škola za područje grada Zagreba.

Na dan upisa roditelj ili skrbnik dolazi s djetetom u školu, s potvrdom o pregledu djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole, te rodni list ili potvrdu iz državne matice koja treba sadržavati: ime i prezime, dan, mjesec, godinu, mjesto, županiju i državu rođenja djeteta, ime i prezime oca, ime i prezime majke te državljanstvo djeteta.

Prije upisa obvezan je komisijski pregled djece kako bi se utvrdilo psihofizičko stanje, a provodi ga Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba - Služba za školsku i sveučilišnu medicinu i osnovna škola u koju se dijete upisuje.

Roditelj ili skrbnik obvezan je, počevši od 1. travnja, prijaviti dijete školskom liječniku kako bi dobio upute i nadnevak komisijskog pregleda. Roditelj djeteta koje tom pregledu ne može pristupiti u zadanu roku mora dostaviti potvrdu nadležnoj komisiji.

Raspored pregleda djece za određene gradske četvrti bit će objavljen u Gradskom uredu pri Službi za školsku i sveučilišnu medicinu, osnovnim školama, centrima za socijalnu skrb i predškolskim ustanovama.

Obavijesti o upisu mogu se dobiti na internetskoj stranici www.zagreb.hr te u Gradskom uredu za obrazovanje u Ilici 25 ili na telefon 6100-575.

(Hina) xmb ymc

Pročitajte više