Uplaćeno 70 milijuna kuna za Dalmacijavino: Radnicima otkazi, proizvodnja se gasi

Screenshot: HRT

MARINKO ZADRO, suvlasnik Viro šećerane, čija je tvrtka Oštrc kupila Dalmacijavino na prodajnom ročištu na splitskom Trgovačkom sudu održanom u veljači, uplatio je 70 milijuna kuna kupovnine, potvrdio je jutros Indexu Perica Mitrović, stečajni upravitelj tvrtke.

Kao što je već najavljeno, zbog preuzimanja Dalmacijavina, državne tvrtke koja je u stečaju završila sa dugovima većim od milijardu kuna, gotovo 300 radnika dobit će otkaze, a zaustavit će se i pogoni za punjenje pića. Odluku stečajnog upravitelja trebala bi potvrditi Skupština vjerovnika.

Zadro postaje vlasnik zemljišta, najavio nastavak proizvodnje

Sada kada je novac konačno legao na račun, sud će dozvoliti upis Oštrcu u zemljišne knjige. Upravo zbog toga što je Državno odvjetništvo naknadno konstatiralo da je u prodanu imovinu ušao i dio državne na otocima, uložena je žalba na rješenje o prodaji, koja je naknadno povučena kako bi se finalizirao posao sa Zadrom. 

Dio proizvodnje trebao bi navodno preseliti u Drniš. Vlasnik Marinko Zadro najavio je da će proizvodnju nastaviti. Pitanje je samo, za koliko će radnika biti posla.

 

 

 

 

Pročitajte više