Urednik Jyllands-Postena poslan na odmor

UREDNIK JyllandsPostena, koji je objavio karikature proroka Muhameda, poslan je na odmor nakon što je izjavio da bi razmotrio i objavljivanje iranskih karikatura o holokaustu.

Flemming Rose, urednik kulture u Jyllands-Postenu, rekao je u srijedu za CNN da će razmotriti objavljivanje predloženih iranskih karikatura o holokaustu.

Novine su kasnije objavile ispriku i umanjile važnost njegove izjave. "Flemmming Rose je izrazio žaljenje zbog svoje krive prosudbe koja se mora pripisati činjenici da je tijekom prošle četiri mjeseca bio pod ogromnim pritiskom i da su ga opsjedali danski i međunarodni mediji gotovo 24 sata dnevno", rekao je glavni urednik Carsten Juste na web stranici svojih novina.

"Uredništvo je također poručilo Flemmingu Roseu da ode na odmor jer nitko ne može shvatiti pod kakvim se pritiskom on nalazi", rekao je Juste.

Danske novine objavile su karikature proroka Muhameda u rujnu prošle godine. Te su karikature izazvale bijes muslimanskih zemalja i veliku buru u svijetu nakon što su i druge europske novine prenijele sporne karikature u siječnju.

Pročitajte više