URSH oštro osuđuje novo, već četvrto poskupljenje goriva u ovoj godini

UDRUGA radničkih sindikata Hrvatske (URSH) osudila je danas novo, već četvrto INA-ino poskupljenje goriva u ovoj godini.

Takva poskupljenja nužno vode poskupljenju ostalih energenata, a potom lančanom povećanju cijena egzistencijalno važnih roba, te novom padu životnog standarda, upozorava URSH u priopćenju.

Imajući u vidu alarmantnu gospodarsko-socijalnu sliku Hrvatske, URSH od Vlade zahtijeva hitnu reakciju kojom će obuzdati daljnja poskupljenja goriva, a ne vatrogasne mjere koje će se ponovno lomiti na leđima socijalno najugroženijih.

"Oštro osuđujemo ponašanje Vlade, ujedno i suvlasnika INA-e, koja nijemim promatranjem sa strane pokazuje koliko je stvarno socijalno osjetljiva i kako joj je predizborna socijalno orijentirana priča, po prokušanom receptu, uspješno poslužila u dekorativne predizborne svrhe".

Prešutnim odobravanjem poskupljenja goriva, u prosjeku jednom mjesečno, a od posljednjeg u intervalu od sedam dana, Vlada je poslala jasnu poruku koliko brine o egzistenciji svojih birača, ističe URSH.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više