Urušio se sportski centar u Sant Boi de Llobregatu, poginulo najmanje četvero djece

DIO SPORTSKOG centra u španjolskom gradu Sant Boi de Llobregat u provinciji Barcelona u pokrajini Katalonija, urušio se pod naletima uraganskog vjetra, pri čemu je poginulo najmanje četvero djece, dok su mnoge druge osobe zadobile ozljede ili ostale zarobljene. Smrtno stradala djeca stara su između devet i 12 godina.

Prema posljednjim informacijama, teško ozlijeđeno je devet osoba od čega se jedna bori za život. Odmah nakon što je vjetar srušio krov sportskog centra smrtno je stradalo troje djece, međutim nekoliko sati kasnije u bolnici je umrlo još jedno dijete koje je prilikom urušavanja teško nastradalo.

"Mnoga djeca ostala su zarobljena pod ruševinama sportskog centra", kazao je ministar unutarnjih poslova te regije ali nije mogao reći o kolikom broju djece se točno radi, prenose španjolski mediji.

Gradonačelnik Sant Boi de Llobregata, Jaume Bosch, je potvrdio da je u nesreći smrtno stradalo četvero djece te dodao da su ozlijeđena djeca prevezena u bolnicu u Sant Joan de Déuu.

Na mjesto nesreće su pristigle brojne sanitetske i ekipe Prve pomoći, vatrogasci i policija koji nastoje osigurati uvjete za sigurnu evakuaciju djece. Vatrogasci pretražuju ruševine kako bi se uvjerili da nigdje nema zarobljene djece ili odraslih koji su se u trenutku nesreće zatekli u centru.

Oko centra se okupilo mnoštvo zabrinutih roditelja koji strepe nad sudbinom svoje djece. Krov se srušio oko 11.15 sati kada je snažan nalet vjetra podigao krov i srušio ga. Srušeno je i nekoliko zidova, a centar nakon rušilačkog pohoda izgleda kao da je bombardiran iz zraka.

Lokalni list La Vanguardia, piše da je u urušavanju ozlijeđeno još 16 osoba, no nije navedeno koliko se djece nalazi među njima. Jedna svjedokinja nesreće za španjolsku televiziju TVE je kazala kako su se mnoga djeca netom prije nesreće spremala za igru na terenu za bejzbol unutar centra.

Španjolsku je početkom ovog tjedna zadesilo jako nevrijeme te naleti vjetra koji na momente dosežu udare i do 160 kilometara na sat. Tako je primjerice snažan nalet vjetra u Barceloni srušio zid koji je na licu mjesta usmrtio prolaznicu, dok je prometnog policajca u Galiciji usmrtilo oboreno drvo.

B.V.
Foto:
 La Vanguardia

Pročitajte više