Uskok banuo u splitski Općinski sud: Zaplijenjeni spisi, privedeni tajnica i ovršitelj

USKOK je danas banuo u pretres Ovršnog odjela splitskog Općinskog suda. Zaplijenjena je sudska dokumentacija, na obradu su privedeni ovršitelj i tajnica ovršnog suca. Službenih informacija o slučaju nema, pretpostavlja se da bi Uskok mogao nešto eventualno sutra priopćiti. 

Uskok u sudu, potpuno iznenađenje!

Privođenje sudskih službenika Ovršnog odjela sve je iznenadio. Sud u podstanarstvu u bivšoj vojarni Sveti Križ utonuo je u ljetnu siestu i po ničemu se nije dala naslutiti ova iznenadna akcija.

Predsjednika suda Ivicu Boticu upad Uskoka zatekao je na godišnjem odmoru, tako da je dozvolu za pretres službenicima policijskog Uskoka dala zamjenica Ana Marović. 

Primjedbi na rad bilo je i ranije

Iako se nije očekivala, nema sumnje da će akcija Uskoka na istraživanju mutnih radnji u splitskom pravosuđu podići veliku prašinu.

Primjedbi na rad bilo je i ranije, najupornija u demonstracijama pred splitskom Palačom pravde i uredom predsjednika Županijskog suda Ante Perkušića bila je predsjednica HAKO-a Hrvatske antikriminalne organizacije Gordana Šprajc, koja ima jedan od najdugovječnijih sporova u hrvatskom pravosuđu. Traje gotovo punih 30 godina!

Pročitajte više