Uskok i danas češljao splitski Općinski sud, još nema suspenzije osumnjičenih službenika

USKOK je i danas češljao Ovršni odjel splitskog Općinskog suda u potrazi za dokumentacijom i dokazima vezanima za nezakonitosti u radu dvoje službenika, tajnice ovršnog suca i ovršitelja, protiv kojih je prije tri dana pokrenuta istraga vezana za zloporabe i krivotvorenja. Službenicima policijskog Uskoka društvo je pravila predsjednica Građanskog odjela, sutkinja Dijana Nenadić, inače supruga HDZ-ovog saborskog zastupnika Živka Nenadića.

Uhićeni na godišnjem odmoru i bolovanju

U splitskom Općinskom sudu još nisu zaprimili nikakvu službenu obavijest o istrazi koja se vodi protiv troje njihovih službenika pa nema još ni odluke o suspenziji. Uz tajnicu i ovršitelja, osumnjičena je i službenica Zemljišno-knjižnog odjela. Kako doznajemo, osumnjičenici su uhićeni dok su bili na godišnjem odmoru, odnosno, bolovanju. Čim sud zaprimi službenu obavijest o istrazi, predsjednik Ivica Botica, također na godišnjem odmoru, donijet će rješenje o njihovom udaljavanju sa posla.

Sporno 30-ak slučajeva

Tužiteljica Natalija Petković danas je bila u poslu preko glave pa nismo mogli ni provjeriti kada će napisati žalbu na odluku suca istrage o nepritvaranju osumnjičenika. Pritvor je tražila da osumnjičenici ne bi ponovili djelo ili utjecali na svjedoke. Sudac Mlađan Prvan odbio je pritvor jer smatra da će osumnjičenici biti suspendirani pa nema straha da će nastavili sa kaznenim djelima. Drži i kako ne mogu utjecati na svjedoke, jer su bili pod tajnim mjerama nadzora gotovo godinu dana, a za sve sporne slučajeve, njih 30-ak, postoji i dokumentacija.

Ukupno je, inače, osumnjičeno 13 osoba. Uskok ih sumnjiči da su osumnjičene sudske službenike poticali na kaznena djela te su ih za "usluge" i rješavanje slučajeva preko reda - darivali.
 

Pročitajte više