Uskok istražuje Gorana Marića i zbog afere koju je otkrio Index

Foto/montaža: Index/FaH/ Župni list Slivno

INDEX je točno prvog srpnja otkrio i objavio najveću aferu tada još ministra državne imovine Gorana Marića.

"Milijunski stanovi, franjevac i prijatelj: Otkrili smo najveću Marićevu aferu", bio je naslov teksta u kojemu smo pisali o stanovima Marićevih, tvrtkama te povezanosti s franjevcima i poduzetnicima Damirom Poljakom te Zvonkom Šarićem.

Marić je vrlo skoro nakon toga napustio vladu, a Jutarnji list danas doznaje da Uskok istražuje poslovni odnos između Gorana Marića i članova njegove obitelji s poduzetnikom Zvonkom Šarićem.

Osim Gorana Marića, čini se da su na meti Uskoka i ostali smijenjeni ministri. Za Lovru Kuščevića već se zna da je pod istragom, neki dan posjetili su ga istražitelji te mu pretresli kuće i stan, a Jutarnji list piše kako Uskok kopa po poslovima Gabrijele Žalac te Tomislava Tolušića.

Telegram je jučer objavio kako Uskok istražuje Marića i zbog sumnjive prodaje zemljišta.

Kako smo smijenili Marića

Točno 15 dana prije nego što je potjeran iz vlade, Index je krenuo sa serijom tekstova o njegovoj imovini. Preživio je Marić u proljeće aferu povezanu s vikendicom u Živogošću koju je ispod cijene kupio od svog prijatelja i poduzetnika Zvonka Šarića, što je objavio Globus. Preživio je i otkriće Jutarnjeg lista o kući u podsljemenskoj zoni koju je prebacio na sina Antu kako je ne bi morao upisati u imovinsku karticu.

No, aferu koja je išla u više smjerova, a pratila jedno jedino pitanje: "Kako je Marić postao jedan od najbogatijih ministara u vladi Andreja Plenkovića?", nije mogao politički preživjeti.

Index je prvo objavio da njegov sin Ante živi u luksuznom stanu vrijednom oko 2,5 milijuna kuna. Drugi dio priče bavio se Marićevim sređivanjem obnove dijela samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu u zamjenu za stan u Zvonimirovoj ulici od 101 kvadrata. Treći dio bilo je otkriće da su Marići svoju tvrtku vrijednu oko 1,8 milijuna kuna poklonili Šariću. Četvrti dio je bio onaj o pozajmici od 1,7 milijuna kuna koju je Scientia izdala nepoznatoj osobi, dok je peti bio onaj o Marićevoj kupovini apartmana u Turnju od svoje bivše tvrtke. Marić nije imao suvislo objašnjenje ni za jedno od navedenog.

Pročitajte više