USKOK nema podatke o navodnom korištenju automobila iz Ureda predsjednika u otmici Zagorčeva sina

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) ne raspolaže informacijama da su u otmici sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca korištena dva automobila iz Ureda Predsjednika RH, priopćio je danas ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer.

Žganjer je time reagirao na tvrdnje predsjedničkog kandidata Slavena Letice, koji je u dva navrata kazao kako ima informacije o korištenju automobila iz Ureda Predsjednika u otmici Zagorčeva sina.

Letica je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ustvrdio i kako njegovi izvori govore da je Željku Bagiću, bivšem savjetniku predsjednika Stjepana Mesića, ulazak u zemlje EU zabranjen zbog upletenosti u tu otmicu, a ne zbog navodnih veza s Antom Gotovinom.

"Ovaj Ured, koji postupa u tom predmetu, ne raspolaže nikakvim podacima koji bi upućivali na sumnju da su u toj otmici korištena vozila iz Ureda Predsjednika ili pak Uprave za posebne poslove sigurnosti MUP-a RH", kaže Žganjer u priopćenju.

Ministarstvo unutarnjih poslova sinoć je također priopćilo da nema nikakvih saznanja niti je zaprimilo bilo kakav zahtjev Državnog odvjetništva da se istraže tvrdnje o sudjelovanju vozila Ureda predsjednika Republike u otmici sina generala Zagorca.

Pročitajte više