TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Uskok upao u splitsku Čistoću. Potvrđeno da je uhićeno više osoba

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

GLAVNI ravnatelj policije Nikola Milinaje potvrdio da je u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistića uhićeno "više osoba".

"Izvidi se provode zajedno s Uskokom, radi se o kolektivnim kaznenim dijelima, mogu samo reći da je više osoba uhićeno", kazao je Milina prilikom obilaska državne granice u sisačko-moslavačkoj županiji.

Od izvora bliskih istrazi ranije se doznalo da je PNUSKOK u utorak ujutro počeo uhićenja u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistića.

U policiji nisu željeli govoriti o detaljima akcije jer je riječ o slučaju iz nadležnosti Uskoka, a prema nesužbenim podacima u tijeku su uhićenja, ali i pretrage ureda i stanova na splitskom području.

Prema pisanju tportala policija je obavila niz razgovora u upravnoj zgradi, ali i na susjednom odlagalištu Karepovac.

Nakon nešto više od sat vremena napustili su prostore Čistoće, ali s njima su otišli jedan poslovođa i nekoliko radnika, a nešto prije deset sati i direktor tvrtke Ante Aleksić. Tportal dodaje kako nema potvrde radi li se o privođenju.

Od Ljubice Vrdoljak, voditeljice operative splitske Čistoće, Index doznaje kako su inspektori PNUSKOK-a jutros zatražili da osigura zamjenu za poslovođu i bagerista na odlagalištu. I da su potom otišli na odlagalište. Poslovođa i bagerist, kako ona veli, nemaju veze sa sanacijom odlagališta.

Više informacija bit će poznato tijekom dana.

Pročitajte više