Uskoro premijera: "Kainov znak" - dokumentarac o Ani Magaš

"ANA MAGAŠ je mlada žena koju su osudili na osam godina zatvora zbog ubojstva supruga Lucijana u samoobrani. Nakon tri godine provedene u zatvoru, predsjednik Republike Stjepan Mesić pomilovao je Anu. Kad se vratila u svoj grad, Zadar, shvatila je da borba za njezina prava i normalan život tek počinje. Ana je svjesna da bi bilo previše očekivati da joj daju da živi sa sinom. Čak i ako bi socijalni radnici nju odredili kao njegovu skrbnicu, on ju ne želi vidjeti. Nakon izlaska iz zatvora za nju počinje novi život, bitka za sina, nalaženje stana, posla, suočavanje sa stvarnošću slobode i nova očekivanja. Sada je na njoj da nauči kako živjeti s Anom Magaš"- kratki je opis dokumentarnog filma koji prati život Ane Magaš otkad je izašla iz zatvora.

Dokumentarac će se premijerno prikazati na ovogodišnjem ZagrebDoxu koji traje od 28. veljače do 7. ožujka. Točan datum premijere još nije poznat.

Ana Magaš vrlo vjerojatno neće doći na premijeru filma. Kako je za Zadarski list kazala njena majka Dijana Batković ona je već nekoliko mjeseci u inozemstvu gdje je našla posao. "Ne želim davati nikakve izjave, niti bilo što govoriti ni o Ani, a ni o filmu o njoj, jer je takav dogovor. Film je snimljen i sniman je dulje vrijeme ovdje u Zadru. Ne želim ništa govoriti ni o odnosima s njenim sinom. Mogu samo ponoviti ono što se već zna, a to je činjenica da je Ana odmah po izlasku iz zatvora dobila skrbništvo nad sinom, ali on nažalost, odbija sve kontakte", rekla je Anina majka za Zadarski list.

Joso Magaš: Baš nas briga za film

"Nismo znali za film i nije nas briga", kratko je komentirao Joso Magaš, otac ubijenog Lucijana Magaša za zadarski portal koji je ostao šokiran kad je čuo za dokumentarac.

Pročitajte više