USREĆI NEKOGA Ispunili ste već stotinu želja djece iz domova, a sad imamo nove domove i nove želje

Foto: Index, 123rf

BOŽIĆ je za manje od dva tjedna, a mnoga djeca neće ga dočekati u toplini obiteljskih domova ni u krugu obitelji. Dočekat će ga u domovima za djecu.

Index.hr od 2011. godine sluša i zapisuje želje štićenika domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a Indexovi posjetitelji velikog srca ih ispunjavaju. Ove godine prvi popis objavili smo u ponedjeljak, prije samo dva dana, a već istog dana navečer gotovo sve želje djece iz domova bile su prekrižene.

No, javili su nam se zato još mnogi drugi dječji domovi s popisom dječjih želja, a u tablicu smo uvrstili i popise iz triju domova za starije osobe koji su nam se javili. Imamo stotinjak novih želja, a vi ih možete ispuniti i tako usrećiti one kojima je to najpotrebnije. Većina želja iz staračkih domova izuzetno je skromna, neki traže napolitanke ili mandarine, no jedan dom ima jednu zajedničku želju. Pogledajte ju u tablici.

I dječje želje su često skromne (neki žele loptu ili šampone), ali kad vam neke i ne djeluju tako, ako pomislite da je previše tražiti tablet ili mobitel - zamislite samo svoj život bez njih.

Izaberite na popisu dom te jednom djetetu ili starijoj osobi ispunite želju. Time nećete promijeniti cijeli svijet, ali ćete tom djetetu na jedan dan uljepšati njegov svijet.

Sve što trebate napraviti je:


1. Pogledati popis i pronaći neprecrtanu želju koju ste u mogućnosti nekome ispuniti.

2. Kliknuti na "Pokloni" te se upisati na naš popis. Tako će se želja djeteta prekrižiti, te se smatra da ćete taj poklon djetetu osigurati.

3. Ako pakete šaljete poštom, naznačite na paketu djetetovo ime ili inicijale te ga pošaljite na adresu koju smo napisali pored naziva doma.
 
4. Također, pakete (s također naznačenim primateljem, tj. imenom ili inicijalima djeteta) možete i osobno dostaviti. U tom je slučaju jedino potrebno na ovom popisu označiti da ste taj poklon na sebe preuzeli vi.
 
5. Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se javite u inbox Facebook stranice koju smo otvorili u te svrhe. Također, molimo da nam javite ako odustanete od darivanja nakon što ste se prijavili.

Starački domovi

 

 

Dječji domovi

Pročitajte više