Ustavni sud nam odgovorio zašto u 2,5 godine nisu donijeli odluku o žalbi roditelja Nore Šitum

Foto: Ustavni sud, Facebook

USTAVNI sud pune dvije i pol godine od primitka žalbe Đane Atanasovski i Ivice Šituma nije donio odluku o njoj, a sad su nam odgovorili i zašto to nisu učinili.

Roditelji preminule Nore tražili su da se Udruzi Hrabro dijete zamrznu sredstva prikupljena za njeno liječenje kako ga ne bi mogli više trošiti na svoje plaće, božićnice i regrese.

Međutim, prije dvije i pol godine Vrhovni sud donio je pravomoćnu presudu kojom se Udruzi Hrabro dijete dopušta raspolaganje prikupljenim novcem.

Norini roditelji potom su se žalili Ustavnom sudu i do danas čekaju njihovu odluku. Index je prije godinu i pol dana tražio odgovor od Ustavnog suda, nismo ga dobili. A upit smo ponovili i danas.

U svom odgovoru na današnji Indexov upit s Ustavnog suda su nam rekli da odluku još uvijek ne mogu donijeti jer je u tijeku revizijski postupak tog predmeta pred Vrhovnim sudom.

>>OTKRIVAMO Kako Zaklada Hrabro dijete troši novac za bolesnu djecu: Isplaćuju si božićnice, naknade..

>>Udruga Hrabro dijete primila 65.000 kuna za Enu Šarac; Majka: Nismo ni znali za to, ni dobili novac

>>Pregledali smo bankovne izvode: Evo kome se sve isplaćivao novac prikupljen za malu Noru

>>Pokrenuta ovrha nad roditeljima Nore Šitum: Moraju platiti 200.000 kuna

"Predmet je u revizijskom postupku"

"Ustavni sud je dana 9. veljače 2015. zaprimio ustavnu tužbu podnositelja Đane Atanasovski i Ivice Šituma, ali do sada nije mogao odlučivati u tom predmetu, jer se prvostupanjski spis Općinskog suda u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, u sudskom predmetu na koji se ustavna tužba odnosi još uvijek nalazi na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske u drugom revizijskom postupku koji još nije okončan.

Ustavni sud će odlučivati o ustavnoj tužbi navedenih podnositelja kad se okonča revizijski postupak pred Vrhovnim sudom i bude u mogućnosti izvršiti uvid u prvostupanjski sudski spis Općinskog suda i revizijsku odluku Vrhovnog suda", stoji u odgovoru Ustavnog suda.

Podsjetimo, Norini roditelji već nekoliko godina prolaze kalvariju s institucijama koja je započela nakon što su javno ukazali na kriminal u udruzi Hrabro dijete koja je prikupljen novac za liječenje Nore Šitum trošila na plaće, regrese i božićnice.

Roditelji nisu znali da je postupak u reviziji i cijelo vrijeme očekivali su odluku Ustavnog suda.

Jutros smo poslali upit i Ministarstvu pravosuđa te ih  tražili komentar o slučaju roditelja Nore Šitum koji su ovršeni za 200.000 kuna. Također smo ih i podsjetili da Norini roditelji već 2,5 godine čekaju odluku Ustavnog suda koji treba odlučiti o žalbi obitelji Šitum.

No, u Ministarstvu pravosuđa samo su nam kratko rekli da to nije u nadležnosti njihovog ministarstva te da se obratimo Ustavnom sudu.
 

Pročitajte više