Uvjeti za vožnju su povoljni, javlja HAK

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

VREMENSKI su uvjeti povoljni za vožnju, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK).

Za sav promet je do 25. lipnja u 18 sati zatvorena državna cesta DC1 (Karlovačka cesta) na dijelu kroz Blato, od Delkovečke ulice do Puškarićeve ulice pa se vozi obilazno.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila HAK upozorava da pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog upozorenja od toplinskog vala HAK savjetuje putnicima na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila dok je na graničnom prijelazu Gunja zbog nestabilnosti mosta zabrana prometa za teretna vozila i autobuse.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više

 

Pročitajte više