Uvrijeđena Kosor o Zakonu o radu: Ne ukidamo prava radnika nego prilagođavamo zakone

PREMIJERKA Jadranka Kosor na današnjoj sjednici Vlade nastavila je nisku ovotjednih bisera pa je, nakon što je za neispunjenje obećanja iz gospodarskog plana okrivila program Power point, danas ustvrdila kako se radnicima ne ukidaju prava nego se - zakon samo "malo prilagođava".

"Ova Vlada želi Zakon o radu prilagoditi stvarnim uvjetima", rekla je Kosor u Banskim dvorima osuvši paljbu po sindikatima, naglašavajući da je neistina da se ukidaju kolektivni ugovori i stečena prava radnika. Štoviše, među onima koji govore neistine Kosor je detektirala one iz "prošle vlasti".

"Teško je primati kritike od onih koji su radnike bacili u drugi red"

"To su oni koji su smanjili plaće državnim namještenicima za 30 posto, za što su bili tuženi, a Vlada je naposljetku morala isplatiti oko 6 milijardi kuna", naglasila je Kosor dodajući da joj je teško primati kritike "od takvih koji su radnike svojevremeno bacili u drugi red". Kosor je na kraju pozvala sindikate da se vrate pregovorima te da se vrate u Gospodarsko-socijalno vijeće.

Danas, očigledno vrlo ljutita, posebno se osvrnula na oporbu s molbom da se njen gospodarski plan ne izvrgava, kako kaže - ruglu. Iako to nije izrijekom rekla, mislila je na izjavu o Power pointu.

"Nigdje nije pisao rok 1. lipnja"

"Nigdje nikada nije pisalo da je rok za rješavanje problema nelikvidnosti državnih tvrtki 1. lipnja. A upravo su to činjenice koje neki uporno žele izvrgnuti ruglu", rekla je Kosor za koju nema dvojbi oko ispunjenja plana jer se, kako kaže, na provedbi Programa gospodarskog oporavka dobro radilo protekli mjesec. Premijerka je dodala i kako nema odustajanja od niti jedne točke.

"Sustav će se u potpunosti urediti do kraja lipnja", dala je novi rok premijerka Kosor, ako se i ovo ne proglasi u međuvremenu neistinom. Premijerka se pohvalila i kako je krajem svibnja nezaposleno 296.438 ljudi ili 12 tisuća manje nego mjesec ranije.

Pročitajte više