Uz prijetnju bombom ušao u školu u Sisku pa tražio Žinića. Svladala ga interventna

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

DULJE od sat vremena trajalo je opsadno stanje u sisačkoj Strukovnoj školi.

Naime, u školu je oko 12:15 uz prijetnju bombom ušao mladić, rekao da je sin branitelja i tražio HDZ-ovog župana Ivu Žinića, koji u tom trenutku nije bio u zgradi. Inače, ured župana je u istoj zgradi u kojoj se nalazi i ta škola.

Škola je odmah evakuirana, a policijske snage su je opkolile.

Video: Sisak Portal

Mladić nije obznanio nikakve zahtjeve, a Index neslužbeno doznaje da je spominjao Karolinu Vidović Krišto, koja je donedavno bila saborska zastupnica Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Na lice mjesta ubrzo je došao i ministar branitelja Tomo Medved, a na putu prema Sisku bio je i pregovarač iz antiterorističke postrojbe ATJ Lučko, koja je gotovo u isto vrijeme razriješila jednu dramatičnu situaciju u centru Zagreba.

> Žena prijetila bombama u zgradi u kojoj živi Kolinda, specijalci upali i odveli je

Medved po okončanju opsadnog stanja: Bit će još sličnih situacija, čestitke policiji

Mladića je oko 13:40 svladala interventna policija te je odvezen policijskim kombijem. Kako doznaje Index, mladić kod sebe nije imao nikakvo oružje.

Po okončanju napete situacije izjavu za medije dao je ministar branitelja Tomo Medved:

"Policija je radila svoj posao. Osoba se predala. Detalje će objaviti policija, koji su bili motivi ovoga i ostalo. Bilo je i bit će sličnih situacija, moramo poduzeti sve što je u našoj moći da ih bude što manje. Čestitam policiji na načinu na koji je riješila i ovu situaciju i onu u Zagrebu, to je dokaz njihove profesionalnosti", rekao je Medved

Pročitajte više