Uz prosječnu plaću od 7.500 kuna, HEP-ovci će dobiti i dopunsko zdravstveno osiguranje

Foto: FaH

JUČER se šef radničkog sindikata u HEP-u Denis Geto žalio na prosječnu plaću od 7.500 kuna, koja je po njegovom mišljenju mala, a ovih dana HEP je raspisao javni natječaj kojim će svojim zaposlenicima pokloniti dopunsko zdravstveno osiguranje u vrijednosti od čak 16 milijuna kuna.

>> Sindikalac HEP-a tvrdi da će stvarno isključiti struju: "Prosječna plaća nam je 7.500 kuna, to je malo"

Službeni postupak javne nabave započeo je 27. prosinca prošle godine objavom dokumentacije za nadmetanje. Ukupna procijenjena vrijednost ovih usluga je 15.836.690 kuna i utrošit će se u razdoblju od dvije godine.

Tako će svaki radnik HEP-a, njih gotovo 10.000, osim "male plaće", božićnica, raznoraznih dodataka i bonusa, na račun poreznih obveznika dobiti i 1.600 kuna vrijedno dopunsko zdravstveno osiguranje.

Da su sva materijalna prava zaslužili i da nisu uhljebi, rekao nam je jučer i sindikalac Geto, koji je na vlastitom primjeru pokušao pokazati kako vrijedno rade: "Evo vidite, cijeli dan dajem intervjue i idem po televizijama"; prikazao nam je jedan svoj radni dan.

Inače, takva materijalna prava nemaju priliku uživati djelatnici privatnih tvrtki. One pak porezima, prirezima, naknadama i nametima financiraju djelatnike javnih tvrtki i institucija koji uživaju u povlasticama dostojnim careva, a istovremeno svojim djelatnicima jedva uspiju isplatiti plaće.

Pročitajte više