Uživajte još samo dva dana, za vikend stiže pogoršanje vremena

Foto. 123rf, Index

ZA RAZLIKU od snježne oluje i hladnoće na istoku i osobito sjeveroistoku Amerike, u Hrvatskoj i okolici nastavlja se relativno ugodno vrijeme za sredinu ožujka. Stoga će i u nastavku tjedna sunčanije biti na Jadranu, dok će u unutrašnjosti povremeno biti i dosta oblaka iz kojih je do petka vrlo mala vjerojatnost poneke kišne kapi.

No za vikend, osobito u subotu, kiše će mjestimice sigurno biti, ali u malim količinama, i to uglavnom na kopnu.

U istočnoj Hrvatskoj u četvrtak se nastavlja igra oblaka i sunca, te povremeno umjerenog sjeverozapadnog vjetra, uz koji će najniža temperatura zraka biti od 2 do 4 °C, a najviša između 15 i 17 °C.

Podjednako toplo poslijepodne bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ali nakon jutra hladnijeg nego na istoku, ponegdje i uz slab mraz. Uz djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana i poslijepodne s promjenljivom naoblakom, vjetar će većinom biti slab, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu i u gorju vjetrovitije, najprije uz ponegdje umjerenu buru zatim sjeverozapadnjak. Djelomice sunčano bit će i u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Uz obalu će ujutro puhati uglavnom umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka u gorju i unutrašnjosti Istre oko -1, na obali 6 do 10, a najviša 15 do 18 °C, u gorju oko 13 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, samo ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Ujutro će puhati ponegdje umjerena, samo rijetko i jaka bura, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje uz obalu i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 8 do 11 °C, a najviša između 16 i 18 °C.

I na jugu Hrvatske podjednako toplo, pretežno sunčano i vjetrovito, uz more malo do umjereno valovito, na otvorenome moguće i valovito.

Petak sunčan, za vikend pogoršanje

U petak u unutrašnjosti pretežno sunčano i razmjerno toplo. U subotu prolazno naoblačenje mjestimice s kišom uz pad temperature zraka, a u nedjelju promjenljivo do pretežno oblačno još ponegdje uz malo kiše, i to uglavnom u istočnoj Hrvatskoj.

I na Jadranu u petak pretežno sunčano i toplo uz uglavnom slab vjetar. U subotu i nedjelju djelomice sunčano i malo manje toplo. Na sjevernom dijelu u petak uz povremeno više oblaka mjestimice kiša. U subotu će prolazno zapuhati umjereno do jako jugo, koje će u nedjelju okrenuti na sjeverozapadnjak.

Prema prognozama za vikend čini se da u subotu na kopno stiže pogoršanje vremena s kišom i blagim padom temperatura. Od ponedjeljka ponovno toplije, ali vjerojatno ne posvuda i suho.

Pročitajte više