VIDEO Tehnička vlada nagradila Lasagnu za promidžbu Hrvatske, Plenković se hvalio

Foto; Twitter/Andrej Plenković

Sjednica tehničke vlade održava se danas u 8:30 u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, izvijestili su.

Na dnevnom redu je i Baby Lasagna. Naime, tehnička vlada donijela je odluku o tome koliku novčanu nagradu će dati Baby Lasagni.

"Vlada je odlučila za njegov uspjeh na pjesmi Eurovizije, a osobito za ogromnu promidžbu kojom su on i njegova pjesma pridonijeli međunarodnoj vidljivosti Hrvatske, nagraditi ga s 50 tisuća eura", rekao je Plenković.

LIVE STREAM MOGLI STE PRATITI OVDJE

Andrej Plenković je na sjednici tehničke Vlade zahvalio dosadašnjoj potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi te ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac i ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici na postignućima u svojim resorima te na doprinosu ostvarenjima Vladinih programa.

"Zahvaljujem dosadašnjim ministrima Brnjac i Malenici i potpredsjednici Vlade Šimpragi, na doprinosu i radu kroz mandat Vlade koja još uvijek funkcionira, ima još koji dan. Želio bih im iskreno zahvaliti na svemu što su učinili u svojim područjima, a osobito dali ukupni doprinos ostvarenjima programa Vlade, našim zajedničkim rezultatima i postignućima", istaknuo je Plenković.

Premijer je rekao kako je u 11 sati konstituirajuća sjednica novog, 11. saziva Hrvatskog  sabora na kojoj će poslijepodne biti rasprava o prijedlogu izmjena Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave koji je pretpostavka za predstavljanje nove Vlade.

"Ako to sve bude kako se očekuje, mi ćemo u najkraćem roku predstaviti i novu Vladu", rekao je u uvodnom govoru na sjednici tehničke Vlade.

Također, najavio je kako će se u subotu obilježiti 79. obljetnica Bleiburške tragedije i Križnog puta, kao i prošle godine na zagrebačkom Mirogoju, a potom će biti i misa u Maclju.

"Važno je da nastavimo s politikom osude zločina svih totalitarnih režima, nacizma, fašizma i komunizma i da u Hrvatskoj kao zrelo društvo koje teži ka istini i ka pomirbi njegujemo kulturu sjećanja i s poštovanjem odajemo dužni pijetet svim žrtvama i mladim generacijama prenosimo ono što se dogodilo u traumatičnim razdobljima hrvatske povijesti", rekao je Plenković.

*Dnevni red otvorenog dijela sjednice:

  • Informacija o aktualnom stanju vezanom za potres                      
  • Prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna
  • Prijedlog odluke o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstva zdravstva nabavom opreme za prevenciju, dijagnostiku i liječenje osoba oboljelih od raka - CT simulatori za zdravstvene ustanove, radi provedbe projekta iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.                                         
  • Prijedlog uredbe o objavi Ugovora o Srednjoeuropskom programu razmjene za sveučilišne i stručne studije ("CEEPUS IV")                         a)    Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Općini Nedelišće za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak
    b)    Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Općini Vladislavci za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak   
    c)    Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Općini Brinje za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak                            
  • Prijedlog uredbe o prestanku važenja Uredbe o Uredu potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske                                           
  • Prijedlog zaključka u vezi s Protokolom treće sjednice Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Azerbajdžana                                   
  • Izvješće o radu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme za 2023. godinu i Izvješće o izvršenju godišnjeg programa rada i poslovanja Hrvatskog zavoda za norme u 2023. godini                                               
  • Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2024. godinu, za razdoblje siječanj – ožujak 2024.             
  • Izvješće o radu Državne škole za javnu upravu za 2023. godinu           
  • Godišnji izvještaj o radu Središnjeg registra osiguranika za 2023. godinu               
  • Prijedlog za prihvaćanje pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske nad međunarodnom konferencijom na visokoj razini s UNESCO-om na temu stvaranja Mreže globalnih regulatora za upravljanje digitalnim platformama u suzbijanju govora mržnje ("Mreža svih mreža").             

Pročitajte više