UZNEMIRUJUĆE Policija identificirala dva mrtva tijela, treba pomoć s još dva

Foto: PU Zagrebačka

ZAGREBAČKA policija zahvalila je građanima koji su joj pomogli identificirati dva od četiri mrtva tijela te zatražila dodatnu pomoć građana.

Policija je, naime, 12. travnja ove godine zatražila pomoć pri identifikaciji tijela četiri osobe. Danas je zahvalila građanima koji su dali korisne informacije te ističe da je to konačnici rezultiralo identifikacijom dva tijela.

"Unatoč svim dostupnim parametrima i pomoći građana, dosad poduzete mjere i radnje nisu rezultirale utvrđivanjem identiteta dvije osobe čija su tijela pronađena na području Policijske uprave zagrebačke. Obzirom na tu činjenicu, molimo građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu nepoznatih osoba, da se jave na 192, u najbližu policijsku postaju ili na zagrebacka@policija.hr", objavila je danas policija.

UPOZORENJE - U TEKSTU SU LINKOVI NA FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

Prvo tijelo nađeno je 9. travnja 2020. godine u Sesvetama

U četvrtak 9. travnja 2020. godine u Sesvetama, Pakračka bb, (površina obrasla raslinjem između Bjelovarske i Varaždinske ulice i dječjeg vrtića), u derutnoj baraci pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da se radi o tijelu muškarca, starosti iznad 50 godina, visine oko 176 cm, izrazito mršave tjelesne građe, sijede, djelomično kovrčave kose, visine do 10 cm, sijede brade, izrazito lošeg stanja zubala.

Tijelo je bilo odjeveno u plave traperice, donji dio trenirke crne boje, dvije jakne crne boje, pulover crno-žute boje, majicu bež boje i tanju majicu dugih rukava, plave boje, a na nogama je imalo plavobijele tenisice i bijele čarape.

Na lijevom stopalu je utvrđena gangrena dijela stopala, a stopalo je bilo omotano medicinskim zavojem. Uz tijelo je pronađen mjerač šećera u krvi.

Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je početak mjeseca travnja 2020. godine.

Na tijelu su nastupile promjene u vidu nedostatka tkiva cijelog lica i dijela tijela, posljedica djelovanja životinja. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

Moguće je da se radi o beskućniku i osobi koja dulje vrijeme nije regulirala osobne dokumente i statuse.

U nastavku donosimo linkove na tri fotografije mrtvog tijela koje još uvijek nije identificirano. 

Upozoravamo još jednom, fotografije su uznemirujuće.

Fotografija 1

Fotografija 2

Fotografija 3

Drugo tijelo nađeno je 4. lipnja na području Ivanić-Grada

U petak 4. lipnja 2021. godine na području Ivanić-Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, Savska ulica bb, u koritu rijeke Save, uz skelski prilaz, pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu muškarca, starosti vjerojatno iznad 50 godina, visine oko 179 cm, srednje tjelesne građe, izrazito lošeg zubala. Osoba je bila proćelava. Prepoznatljiva obilježja su na licu, tj. lijevom i desnom obrazu i nosu, gdje su utvrđeni adenomi lojnih žlijezda, tj. nakupljanje loja, što je bila prepoznatljiva karakteristika tijekom života.

Tijelo je bilo odjeveno u majicu dugih rukava s kapuljačom i patentnim zatvaračem, svijetle (moguće bijele) boje, veličine L, plavu polo majicu kratkih rukava s bijelim vodoravnim crtama, veličine XL, s plavo-crvenim ovratnikom, plavu majicu kratkih rukava, plave traper hlače, veličine 36. Oko vrata je pronađena drvena krunica. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je prva polovica mjeseca svibnja 2021. godine.

U nastavku donosimo linkove na pet fotografija mrtvog tijela koje još uvijek nije identificirano. 

Upozoravamo još jednom, fotografije su uznemirujuće.

Fotografija 1

Fotografija 2

Fotografija 3

Fotografija 4

Fotografija 5

Pročitajte više

 

Pročitajte više