Uznemirujuće snimke: Ubijeni diler iz Splita mlati muškarca i prijeti

Screenshot: Index

KAKO smo jučer pisali, brutalno ubijeni muškarac u Splitu je Ante Prnjak, bivši vojnik koji je nedavno pao s velikom količinom droge. Ubijen je hicima iz automatske puške. Imao je prostrjelnu ozljedu glave i pet prostrjelnih rana na tijelu.

Danas je u policijskoj akciji u Omišu uhićen Albanac kojeg se sumnjiči za ubojstvo.

Prnjaka se teretilo da je bio vođa narko skupine koja je krijumčarila i dilala drogu, a razbijena je prošle godine u svibnju u velikoj policijskoj akciji. Krijumčarili su amfetamin, kokain i marihuanu. Ulična vrijednost zaplijenjene droge bila je nešto manje od 600 tisuća kuna. 

Imamo snimke na kojima Prnjak tuče i prijeti

Index je došao do dvije snimke na kojima Prnjak prebija jednog starijeg muškarca koji mu je navodno s drugim muškarcem ukrao novac te prijeti tom drugom muškarcu. Prema informacijama kojima raspolažemo, taj je stariji muškarac također pripadnik krim miljea s podebljim policijskim dosjeom. 

Na prvoj se snimci vidi kako ga Prnjak udara nogom u glavu dok ovaj leži na podu.

Zbog novca mlati čovjeka koji leži na podu

"Zatvorit ću ti i drugo (oko op.a.), jebem ti mater u usta", govori zadihano dok udara muškarca koji bespomoćno leži.

Ubrzo Prnjak u snimci otkriva i razlog prebijanja.

"Sad ćeš platit kamate za cilu godinu, za svaki misec 30 posto. Je li jasno? Je li jasno reka sam ti", dere se Prnjak, a onda okreće kameru prema sebi i dodaje: "Ti ćeš sad bit primjer, prvi, šta tek čeka ostale."

U kameru potom zaključuje da "se ovako to događa kad su ljudi neispravni". Muškarcu koji leži na podu još poručuje da će ga "Ante Prnjak naučiti pameti".

Druga snimka na kojoj Prnjak prebijenog čovjeka drži pod rukom i prijeti još jednome

Index je u posjedu i druge snimke na kojoj Prnjak prijeti izvjesnom Tomi koji mu je s muškarcem koji se pojavljuje u prvoj snimci navodno krao novac i odavao informacije o njemu policiji.

Video je također snimio sam Prnjak, a na snimci, kao u filmovima o najgorim kriminalcima, pod rukom drži muškarca iz prvog videa čije je lice cijelo u masnicama, podljevima i ogrebotinama.

"Mrtvu ti mater jebem u pičku. Nadam se da mirno spavaš ovih godinu dana"

"Tomo, Tomo, crni Tomo. Dat ću ti adresu sada di ti se nalazi prijatelj. Vidi ga, uplakan, ne znam ni ja kakav. Nadam se da ćemo uskoro popit kavu. Ako ti ovo nije dovoljna opomena, ne znam šta je", prijeti Prnjak na snimci. 

Spominje i da mu "nije priša doći na Ultru jer ga ionako čeka mjesto tamo" pa se može zaključiti da je snimka nastala u srpnju.

"Pozdravlja te tvoj drug kojeg si potpisao 29.6. dok je bio u zatvoru Bilice. Mrtvu ti mater jebem u pičku. Pozdravljam te lijepo. Nadam se da mirno spavaš ovih godinu dana", poručio je Prnjak čovjeku kojem se obraća na snimci. 

Bivši vojnik likvidiran s više hitaca

Podsjetimo, Prnjakovo tijelo jučer ujutro pronašao je radnik na Trgovačko-transportnom terminalu (TTTS). U njega je iz vatrenog oružja ispaljeno više hitaca, a jedan ga je pogodio u glavu.

Navodno postoje indicije da je likvidiran na drugom mjestu, a onda ostavljen na prilaznom putu jednoj tvorničkoj hali u izgradnji. 

Policija je utvrdila da je požar na BMW-u u Tugarima koji je buknuo tri i pol sata nakon pronalaska tijela povezan s ovim ubojstvom. Automobil je, naime, u vlasništvu ubijenog Prnjaka, a sumnja se da je ubojica njime tijelo prevezao na TTTS, a kasnije vozilo zapalio. U blizini mjesta na kojem je BMW zapaljen policijski su istražitelji pronašli automatsku pušku kojom je počinjeno ubojstvo, a ona ih je dovela do Albanca kojeg su specijalci danas uhitili na autobusnom kolodvoru u Omišu.

Prnjak je inače bivši vojnik, koji je sudjelovao i u NATO-ovoj misiji u Afganistanu, no nečasno je otpušten iz vojske jer je kod njega pronađena droga.

Prnjak je bio organizator narko skupine, spremali su se za dilanje na Ultri?

U skupini koja je pala u svibnju prošle godine, a na čijem je čelu bio Prnjak, uz njega su još bili njegov prijatelj S.Č. iz Kaštel Sućurca, I.B. iz Crivca i jedan 36-godišnjak iz BiH, pisala je Slobodna Dalmacija

Prnjak je drogu nabavljao pa ju je preko S.Č. prodavao krajnjim kupcima. 

Drogu su od siječnja do svibnja kada su uhićeni preprodavali kupcima u Splitu i okolici, a policija sumnja da su drogu koja im je ostala pripremili s planom da je prodaju po visokoj cijeni na Ultra festivalu koji se u Splitu održava početkom srpnja. 

Krijumčarili su drogu preko granice i onda je dilali, a sudac istrage ih je pustio na slobodu

Iako je Državno odvjetništvo za Prnjaka i njegovu narko skupinu tražilo jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke i ponovili kazneno djelo, sudac istrage pustio ih je da se brane sa slobode. Štoviše, nije im odredio baš nikakve mjere opreza. 

U veljači je Prnjak od nepoznate osobe u Njemačkoj kupio oko 900 grama kokaina, no muškarac koji je drogu pokušao prevesti preko granice, otkriven je. Prnjakova skupina prodavala je i amfetamin, kokain i marihuanu, i to u 15-ak navrata 2017. godine.

Policija je saznala i za državljanina BiH koji je sudjelovao u ovom narkolancu, kad je u rezervnom kotaču svog automobila sakrio kilogram marihuane, 50 grama kokaina i 100 grama tvari za povećanje mase te u Dugopolju sve to predao Prnjaku. Planirao je realizirati još jednu pošiljku potkraj travnja, no policija ga je presrela, pisala je Slobodna. 

Pročitajte više