Vada: Visoka pomorska škola ulazi u sastav Sveučilišta u Splitu

VLADA je donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o osnivanju Visoke pomorske škole u Splitu, kojom predlaže uključivanje Visoke pomorske škole u Splitu, osnovane Uredbom Vlade Republike Hrvatske od 4. lipnja 1998. godine, u sastav Sveučilišta u Splitu, priopćila je danas Vlada nakon svoje zatvorene sjednice.

Donesena je Odluka o davanju suglasnosti Lučkoj upravi Rijeka za osnivanje Slobodne zone Luke Rijeka na područje Podvežica.

Vlada je donijela odluke o davanju državnog jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak za zaduženje TLM d.d., radi podmirenja obveza prema inozemnim vjerovnicima i realizacije investicije modernizacije ljevaonice i valjaonice i društvu Željezara Split d.d. Kaštel Sućurac radi pokretanja proizvodnje.

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu finacija za reprogram potraživanja Željezara Split d.d., Kaštel Sućurac, nastalih po protestu prispjelih anuiteta i anuiteta koji će dospjeti na naplatu 1. srpnja 2003. godine, po kreditima za koje su izdana državna jamstva.

Vlada je donijela Odluku o izuzimanju od prodaje stanova na područjima posebne državne skrbi. Izuzimaju se iz prodaje stanovi na područjima posebne državne skrbi, a koje je temeljem članka 47. Zakona o privatizaciji stekao Hrvatski fond za privatizaciju. Stanovi iz ove Odluke prenose se na upravljanje i raspolaganje Ministarstvu za javne radove, obnovu i graditeljstvo, radi provedbe Zakona o područjima od posebne državne skrbi.

Donesena je odluka o utvrđivanju posebnog interesa za iznimnu nabavu usluge tekućeg i investicijskog održavanja i nabavu opreme za rezidencijalne objekte i stanove za službene potrebe kojima upravlja Ured za državnu imovinu, za 2003. i 2004. godinu.

Vlada je prihvatila Društveni Ugovor o osnivanju društva Brijuni Rivijera d.o.o. u vlasništvu Republike Hrvatske i Istarske županije. Za člana Skupštine društva Brijuni Rivijera do.o. imenovala je Mladena Ružmana, zamjenika ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Vlada je osnovala Povjerenstvo za provedbu Plana razvoja, izgradnje i modernizacije plinskog transportnog sustava u Republici Hrvatskoj od 2002. do 2011. godine.

Donesena je odluka o osnivanju Radne skupine za praćenje reforme Zajedničke ribarske politike Europske unije kojoj su zadaci pravovremeno zauzimanje stavova relevantnim pitanima reforme Zajedničke ribarske politike Europske unije od interesa za Hrvatsku, priprema platforme za pregovore s Eurposkom komisijom i sa susjednim zemljama te nastup na Ministarskoj konferenciji o odgovornom i održivom ribolovu u Sredozemlju.

Vlada je osnovala i imenovala Stalno mješovito povjerenstvo za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu i suradnji, što je predviđeno odredbom članka 33 navedenog Sporazuma, potpisanog 5. ožujka 2003. godine u Sarajevu. Na današnjoj sjednici Vlada je, zbog odlaska Filipa Vučaka na novu dužnost, imenovala Melitu Žižanović - Dakić novom voditeljicom Povjerenstva.

Vlada je danas prihvatila Kriterije za sklapanje nagodbi radi naplate dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja po različitim osnovama odobrenih od Hrvatskog fonda za privatizaciju, priopćila je Vlada.

Pročitajte više